Părinți Carismatici
Părinții care nu pot spune mereu copiilor:, “mulțumesc”, “apreciez”, “sunt recunoscător” nu pot aștepta că copiii să zică aceste cuvinte. Iar persoanele care nu dezvoltă artă de a mulțumi, cu greu va fi o persoană carismatică, încîntătoare și îndrăgostită de viață.
Cum să mă învăț să fiu așa cum sunt? Cum să nu-mi traumez copilul?
vorbesc despre societatea cum e formată și despre faptul că noi foarte rar suntem apreciați pentru ceea ce suntem, și nimănui nu îi este lene să ne “corecteze”.
Cum spargem tiparele de comunicare limitative și să aducem echilibru ?
Modalitatea principală e însușirea fricilor care te împiedică să pui lucrurile în echilibru
Spunem “BRAVO” sau nu ? Cât de des o spunem și cum ?
Alternativă este să colaborăm cu copilul, să descoperim motivele pentru care el se poartă într-un fel sau altul, să înțelegem ce simt ei și mai ales să-i implicăm pe copii în procesul de luare a deciziilor.
Cum te simți când copilul tău are un tantrum?
De ce “să-i lăsăm pe copii să treacă prin acest tantrum" îi ajută defapt să se recupereze ?
PRINCIPALELE SURSE DE STRES PENTRU BEBELUŞI ŞI COPII MICI
Stresul este cauzat de evenimente numite „factori de stres", care sunt de două tipuri: de natură fizică şi de natură psihologică. Stresul de natură fizică este deter minat de factori care produc traume imediate corpului, cum ar...
TIMP SPECIAL pentru tine și copilul tău
Primiți toate aceste semne, descoperiți că atenția dvs. l-a făcut pe copil să se simtă mai în siguranță și că începe să aibă încredere în dvs.. Va afla că lasind sentimentele să curgă - va primi IUBIRE, ÎNȚELEGERE și MULȚUMIRE.
Somnilocvia și somnambulismul în cazul copiilor
Orice schimbare în obiceiurile de somn ale copilului tău pot fi determinate de anumite evenimente stresante din viaţa lui, însă aceste tulburări pot apărea şi atunci când ...
Cosmarul si pavorul nocturn la copilul mic (18 luni-6 ani). Ce este pavor nocturn? Cum îi facem față?
Simptomele Pavorului nocturn, strategii de prevenire a pavorurilor nocturne. Diferența dintre pavor nocturn și coșmar.
Tu cum îți hrănești copilul?
Dar chiar mai important decât ceea ce mănâncă este relația lui cu mâncarea. Cred că și tu vrei să fie responsabil de cât de mult mănâncă și să se bucure și să savureze ficare bucățică.
10 moduri cum să faci față situației să stai cu copilului tău acasă 24/7
copiii tăi își vor aminti Pandemia Coronavirusului pentru tot restul vieții. Când vor privi înapoi, ce vrei să-și amintească despre tine și cum ai gestionat această situație?
Puterea și pericolele tehnologiei
Era digitală vine cu mari provocări, dar și oportunități la fel de mari. Este treaba noastră, a părinților și a profesorilor să profităm de ceea ce este minunat în această perioadă de schimbare și să oferim copiilor noștri instrumentele pentru a face față celui mai grav exces.
Cum se dezvoltă abilitățile copiilor prin cățărat ?
Este o formă de mișcare naturală, intuitivă, o varianta de fitness bazată pe propria greutate, în care fiecare parte a corpului se dezvoltă proporțional.
Cartea unei iubiri înăbușite. Cum îl ajutăm pe copil să-și vorbească dragostea și emoțiile?
O sinteză de câteva lecții extrase din această carte pentru a ne întelege copilul și pentru a ne ajuta reciproc.
POSTĂRI PE INSTAGRAM DESPRE PARENTING