CURS ONLINE - 30 episoade Durata: 6 ore

"Cum stabilim limitele și regulile în relația cu copilul?"

Din multitudinea de mesaje pe care le primesc de la mulți părinți, înțeleg că cea mai dificilă problemă cu care se confruntă majoritatea sunt limitele și mai ales, felul în care le impunem astfel încât ele să funcționeze, fără a pedepsi, lovi sau striga la copil.


Copiii au nevoie de limite pentru a fi în siguranță. Limitele sunt ca balustradele unui pod, dacă ele există - atunci tu îl traversezi cu mașina foarte ușor, iar dacă nu sînt - tu traversezi podul mult mai greu și cu frică chiar. La fel și copiii, au nevoie de aceste "balustrade" că să meargă cu siguranță prin viață. Ei au nevoie ca uneori să decidem noi pentru ei: de exemplu atunci când ei nu pot sau nu vor să decidă. A fi un bun părinte ține și de asta, chiar dacă o limită vine deseori cu proteste sau plânsete.

SCROLL PENTRU DETALII

Detalii despre tot ce vei afla in acest curs:

01 Care sunt Stilurile de Parenting

Specialiștii în psihologia dezvoltării copilului studiază de multă vreme modul în care stilurile de parenting își pun amprenta pe dezvoltarea copilului și mai ales pe evoluția lui ulterioară, ca adult, fiind interesați de influențele pe termen lung ale acestora asupra copiilor.

02 Dezvoltarea creierului copilului

Dezvoltarea creierului de la 0 pînă la 21 ani și Dezvoltarea emoțională.

Părinții și toți cei care au grijă de copii multe ore pe zi în primii ani de viață, joacă cu siguranță un rol în dezvoltarea emoțiilor, dar la fel și alți oameni în momentul în care copilul începe să frecventeze diferite centre de dezvoltare/grădinițe. Plânsul este cea mai puternică modalitate de exprimare a emoțiilor a unui sugar și este adesea folosit că o modalitate de a le comunica.

03 Nevoile Copiilor

 Care sînt nevoile copiilor și cum să reușim să le satisfacem corect, cu dragoste necondiționată și cu înțelegere în fiecare zi.

Cunoscîndu-le, veți înțelege mult mai mult copiii voștri, veți reuși să evitați conflictele, traumele și relațiile dezechilibrate. Și chiar, veți fi mult mai înțelegători cu toți oamenii din jurul vostru.

04 Cum stabilim limitele, cu fermitate și blândețe în același timp


Tehnici cum stabilim limitele – Cum stabileșți reguli și limite și care sunt regulile pentru stabilirea regulilor.

05 Cum facem față crizelor copiilor

Vom identifica de unde defapt apar crizele, cum le gestionăm, cum îi ajutăm să treacă peste ele iar mai apoi să descopere de ce le-au avut. 

06 Convingerile noastre limitative

Convingerile, inițial, credințe, sunt gînduri, idei, principii pe care fiecare dintre noi le are și pe care le considerăm a fi adevărate. Ne sunt transmise de la părinți, bunici, profesori, credințe pe care cu intenție sau fără, le aprobăm, admitem că sunt corecte, adevărate și le transformăm în convingeri. În decursul vieții ne formăm un întreg sistem de astfel de convingeri care ne influențează viață.

Diferența dintre convingerile suportive și cele limitative.

Dupa ce urmezi acest curs:

  • o să înțelegi mai bine ce simte copilul tău
  • o să descoperi de ce se comportă copilul "anume așa"
  • o să descoperi de ce te enervează comportamentele copilului tău
  • o să descoperi cum poți contribui la dezvoltarea emoțională și cognitivă a copilului tău
  • o să descoperi acele nevoie de care depinde copilul tău, și de ce este necesar să le satisfaci în fiecare zi
  • o să înveți cum stabilești limitele cu fermitate și căldură în același timp
  • o să descoperi stilurile de parenting ale fiecărui membru și cum poți schimbă totul spre mai bine
  • o să devii tu cel mai bun părinte pentru copilul tău
  • o să descoperi tehnicile pe care le poți folosi, pentru că funcționează pe termen lung
  • vei contribui la dezvoltarea celei mai bune versiuni a copilului tău
  • o să descoperi cum poți contribui la dezvoltarea stimei de sine și încrederii in sine a copilului tău
  • o să creezi un spațiu sigur și călduros în familia tao să oferi iubire necondiționată cu ușurință și multă multă dăruire.

Pentru cine este acest curs

Părinți și viitori părinți

Copilul nu are nevoie de părinți perfecți, dar merită să devii cel mai bun părinte care poți fi pentru copilul tău.

Educatori, profesori,directori de grădinițe.

Părinții au cel mai important rol în viață copiilor, dar un rol foarte important îl au și toți profesorii din viață. Primii dascăli sunt cei care pot determina dragostea de a învață și dorința de cunoaștere.

Pentru toți oamenii care vor să creeze relații frumoase

Toate tehnicile din Parenting sunt absolut fenomenale pentru că ele pot fi aplicate mereu, dar mereu, în oricare tip de ralații. Nu doar părinte-copil, dar și: profesor-copil, relația de cuplu, relații de prietenie, relația dintre noi acum adulți cu părinții noștri.

Ai grijă de sufletul copilului tău! Încearcă să faci așa încât copilul să simtă lîngă tine siguranță și multă iubire. Dacă îmi permiți, eu te pot ajuta. Totul este posibil, chiar și atunci cînd crezi că "nu mai poți".

E PLIN DE DRAGOSTE IN LUME

POSTĂRI PE INSTAGRAM DESPRE PARENTING