TIMP SPECIAL pentru tine și copilul tău

Fiecare părinte își dorește să aibă zile pline de magie alături de copii lor, iar pentru asta trebuie doar să oferi acel TIMP SPECIAL copilului tău în FIECARE zi. Atenția ta să fie cea mai puternică. Interesul tău deschis este inspirația pentru mintea și spiritul copilului tău. Căldura ta radiază spre copilul tău,  joacă-te cu el, creează costume proaste pentru pisică sau citește cartea lui preferată pentru a 70-a oară, cu gust.
În toate cazurile, sunteți ingredientul special.

Atenția ta este cu el nu 100%, dar 110%.

Poate să dureze doar 5 minute sau ar putea să fie două ore, deoarece este ziua lui de naștere, iar sora/fratele mai mic/mare este afară cu bunica sau o mătușa. Dar cît de scurt sau lung nu ar fi acest timp, el FACE diferența.

Acest timp special presupune:

„Voi juca tot ce vrei să joci timp de X minute. Ce vrei să joci?”

Și urmezi citeve reguli simple: 
Mintea ta este nedivizată.
Inima ta este în alertă.
Nu ai o agendă.
Îți lași copilul să conducă.
Păstrezi lucrurile în siguranță și ești pregătit pentru aventură.


În acest timp copilul poate face lucrurile pe care nu le poți permite în mod obișnuit, pentru că, de această dată, îți pui deoparte amabilitatea, preferințele, grijile sau judecată ta și îl lași să încerce ceea ce nu ai alege să faci într-un milion de ani.

Acestea sunt caracteristici grozave, dar magia de neînlocuit ești tu.
Ești importantă.
Ești toată doar pentru el.
Atenția ta îl ajută să se simtă cel mai bine.

Interesul tău este concentrat exact pe ce are nevoie mintea copilului tău în creștere în timp ce experimentează cu darul timpului de a explora în această lume rafinată pe care vrea să o cunoască și să o stăpânească.

Puteți folosi un cronometru, el va menține clar ideea că veți acordă atenție întregului timp. Nu veți fi distras. Nimic nu vă va întrerupe aprobarea.
Iar decizia ta fermă de a nu face multitask vă permite să lăsăți deoparte sarcinile obișnuite. Acesta poate fi unul dintre cele mai bune lucruri despre Timpul Special pentru tine. Ai un singur lucru de făcut, o singură persoană pe care să te concentrezi. Cine știe ce se va întâmpla? Aduceți-l!

Pentru tine, Timpul Special este o meditație emoționantă despre cât de special este copilul tău. S-ar putea să simți din nou miracolul existenței lui așa cum ai făcut-o odată.

Pentru copilul tău, este un fascicul de liniște direct din inima ta până la a ei. S-ar putea să nu arate întotdeauna că simte această bucurie și plăcere. Uneori, din motive diferite copilul va fi foarte atent asupra faptului dacă poate conta pe tine și va adoră să-ți simtă atenția. S-ar putea să fie nevoit să investească energie pentru a arăta „obișnuit” pe dinafară, în timp ce vă atrageți atenția asupra lui și îl tratați că fiind special. Dar acest lucru se va schimbă în timp.

Bucurati-va toata familia de natura!

Vei ști că atenția ta a fost absorbită mai târziu în timpul zilei. S-ar putea să vedeți un pic mai multă afecțiune, un pic mai mult zîmbet sau puteți auzi despre probleme sau experiențe despre care nu a mai vorbit copilul  până acum. Copilul tău ar putea plânge mult și cu greu despre un lucru mic, deschizând sentimentele pe care nu îndrăznea să le exprime înainte. Copilul tău poate avea o supărare înflăcărată, iar având încredere în tine să o ancorezi în timp ce el izbucnește de temerile care îl țineau încordat, îngrijorat, înspăimîntat. 

Primiți toate aceste semne, descoperiți că atenția dvs. l-a făcut pe copil  să se simtă mai în siguranță și că începe să aibă încredere în dvs.. Va afla că lasind sentimentele să curgă – va primi IUBIRE, ÎNȚELEGERE și MULȚUMIRE. 

Sunteți ingredientul special în acest TIMP SPECIAL. Ai puterea să-ți ajuți copilul să se descopere, să se simtă conectat, să se simtă mulțumit în acest moment, cu tot ce a avut vreodată nevoie chiar acolo. TU.

Marcelina Uncu


Dacă vrei să creezi o relație frumoasă și plină de iubire cu copilul tău, găsești aici metodetele cele mai eficiente.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *