10 moduri cum să faci față situației să stai cu copilului tău acasă 24/7

Cuvântul „criză” în chineză este format din două caractere: „pericol” și „oportunitate”.

Așadar, dacă școala copilului dvs. este închisă, tratați-o ca pe o oportunitate de a petrece ceva timp de calitate cu el. Cîteva din ideile de mai jos sunt potrivite pentru copiii cu vîrsta 7+ ani.

 1. Întâlnirea cu familia (vîrsta 2+ ani): ar fi util pentru fiecare membru din familie să creeze idei despre cum și-ar dori să petreacă timpul, atât cu familia, cât și pe cont propriu. Copiii tăi vor avea câteva idei grozave. Copiii adoră structura și rutina, așa că fă-ți un plan în fiecare zi cu ceea ce vei face, iar copilul tău va fi mult mai fericit și mai hotărât.
 2. Timp doar pentru joacă (vîrsta 2+ ani): încercați să folosiți acest timp pentru a fi mai jucăuș cu copilul. Poate vă place să jucați jocuri de societate, jocuri de inteligenta, jocuri de cuvinte. Sau puteți să înființați o „discotecă de familie” și să-i încurajați pe copii să selecteze ei lista de cîntece?
 3. Starters conversation(vîrsta 3+ ani): Google „starter conversations with children” pentru lucruri despre care poți vorbi în timpul mesei – trupa lor preferată, despre care superputere le-ar plăcea cel mai mult, pe cine ar invita la o masă dacă ar putea invita pe cineva. Etc.
 4. Timpul la gadget-uri (vîrsta 5+ ani): Stabiliți limitele de timp ale ecranului. Reiterează că li se va permite maxim 2 ore de timp pe ecran pe zi. Dar ajută-ți copilul să-și planifice timpul de vizionare și ce vor să facă cel mai mult în acest timp.
 5. Realizarea proiect (vîrsta 2+ ani): Găsiți un proiect pe care îl puteți face împreună. Cum ar fi construirea unui refugiu, masă pentru păsări, curățarea garajului, colaj de familie etc.
 6. Timp pentru citit (vîrsta 2+ ani): Timpul liniștit este OK. Cum ar fi să pui deoparte o oră, unde toată lumea citește o carte sau joacă liniștit?
 7. Gătit (vîrsta 2+ ani): copiilor le place să gătească. Acesta ar putea fi un moment minunat pentru a coace prăjituri, arătați-i copilului cum să gătească masa preferată sau, dacă sunt suficient de mari, să-i determinați pe copii să gătească singuri o masă cu trei feluri pentru părinți!
 8. Filme de familie (vîrsta 5+ ani): Există o serie întreagă de filme, vechi și noi. Puteți găsi cele pe care le puteți urmări cu toții, ascunși sub o pătură, cu niște floricele de porumb?
 9. Exercițiu: dacă aveti curte, poate mergeți la plimbare, savurați natura și soarele, sau chiar faceți grădinărit cu copilul. Amintiți-vă că copiii trebuie să facă exerciții fizice cel puțin o jumătate de oră pe zi. Cu toate acestea, dacă nu puteți ieși (ca și noi), o luptă cu perne poate fi o modalitate bună, dans intens, sau să vă alergați prin casă. Sau lăsați-vă copilul să planifice și să conducă o listț de exerciții pentru familie.
 10. Fii un erou: în fiecare criză, există eroi. Ați putea să faceți parte din armata voluntară care ajută persoanele în vârstă sau persoanele singure care suferă de Coronavirus sau care trebuie să se auto-izoleze și să livreze provizii vitale la ușa lor?

  Un ultim, dar foarte important, copiii tăi își vor aminti Pandemia Coronavirusului pentru tot restul vieții. Când vor privi înapoi, ce vrei să-și amintească despre tine și cum ai gestionat această situație? Ce exemplu vei pune pentru a-ți ajuta copilul să facă față unei crize în viitor?

Încercați să transformați acest timp cu familia impus într-o oportunitate de a vă reconecta și de a avea câteva amintiri fericite și distractive. Dacă puteți rămâne vesel și optimist, și să vă bucurați și să vă planificați timpul, copilul dvs. este mult mai probabil să aibă o sănătate mentală bună și să rămână calm, pozitiv și conectat în perioadele dificile pe viitor.

Vă cuprind cu mult drag și înțelegere,
Marcelina Uncu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *